Scrum succesvol inzetten

De meeste projecten beginnen met het uitwerken van het idee in een projectplan. Een flinke kluif aan papierwerk waarin onder andere de planning, bemensing en financiën tot in detail worden vastgelegd. Daarna worden projectmanager en teamleden aangesteld en gestart met het project. Alles volgens het boekje maar meestal met als resultaat dat de planning niet gehaald wordt en het budget overschreden. 

Scrum heeft een andere aanpak. Bij Scrum schrijf je minder plannen en doe je meer. Er wordt gewerkt in korte cycli die sprints heten. Er wordt gewerkt vanuit een team dat op korte termijn werkende producten levert.

Scrum is een flexibele manier van werken in een snel veranderende wereld en kun je inzetten om producten en diensten te ontwikkelen. Scrum wordt veel ingezet bij IT projecten. Veel websites en apps zijn met scrum gemaakt maar kan ook worden ingezet bij het opstarten van een bedrijf of ontwikkeling van een dienst.

Hoe werkt scrum?

In onderstaande filmpje wordt op ludieke wijze uitgelegd hoe je scrum voor je kunt laten werken.

Voor de terminologie kun je het handige projectmanagement woordenboekje downloaden. Scrum is een krachtige werkwijze die snelheid en energie geeft. Ga jij deze methode inzetten bij een volgend project?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here