Plan en organiseer content met een contentkalender

Een website die actueel is spreekt meer aan dan een website waar 3 maanden oude nieuwsberichten op staan. Met een contentkalender zorg je ervoor dat er altijd wat te halen valt op je site. De voordelen van het plannen van social media uitingen aan de hand van een contentkalender zijn legio. Bovendien wordt jouw online marketing strategie nu vertaald naar iets tastbaars. 

Met een contentkalender beperk je zo veel mogelijk last minute verrassingen. Op social media aanwezig zijn en ad hoc reageren is al tijdrovend genoeg. Door jaarlijks een contentkalender te maken bespaar je jezelf een hoop tijd en creëer je consistentie in de frequentie van jouw uitingen.

Een overzicht op jaarbasis

Door de jaarkalender van jouw organisatie of afdeling als basis te nemen heb je meteen de fundering van jouw contentkalender te pakken. Deze kun je vervolgens doorvertalen naar een maand- en week niveau. Deze niveau’s kun je vervolgens invullen met social media updates per social media kanaal en per collega.

Template contentkalender

Om niet opnieuw het wiel uit te vinden kun je hier een voorbeeld van een contentkalender downloaden zodat je direct aan de slag kunt met het optimaliseren van jouw online strategie. Het template bestaat uit 3 tabbladen: een jaar, maand en week overzicht.

contentkalender
klik om te downloaden

Gebruik jij al een template? Heb jij aanvullingen op dit template? We lezen het graag in de comments hieronder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here