Workshop Ontsecretaressen™

Het Nieuwe Werken draagt bij aan de transitie richting een geheel andere vorm van (samen)werken. Een niet-routinematige manier van werken waarbij autonomie en zelfsturing een grote rol spelen. Om managementondersteuners met deze organisatievernieuwing mee te laten bewegen is de workshop Ontsecretaressen™ ontwikkeld.

Het secretariële beroep verandert in sneltreinvaart. De ondersteuner gaat steeds meer werkzaamheden oppakken in het primaire proces en werken vanuit talenten en competenties.

Tijdens deze workshop maak je oa kennis met een social business en een netwerkorganisatie (ook wel een organisatie 3.0 genoemd). Ook krijg je uitleg aan de hand van enkele cases over de veranderingen die dergelijke organisatiestructuren met zich meebrengen voor managementondersteunende beroepen.

De onderdelen worden afgewisseld met opdrachten en discussierondes waarbij er elke keer een extra verdieping op een discussiethema wordt aangebracht. Uiteindelijk ga je naar huis met nieuwe inzichten en nieuwe doorgroei mogelijkheden voor jou als ondersteuner.

De workshop is bedoeld voor management assistenten, secretaresses, PA’s, MA’s, officemanagers en overige geïnteresseerden.

Programma

13.00 uur ontvangst en kennismaking
13.30 uur start workshop

  • De ontwikkeling en verbetering van managementondersteunende beroepen
  • De opkomst van social media en virtuele (interne) communities
  • Organisatiestructuren van de 21e eeuw
    • Social business en de netwerkorganisatie
    • De (her-)positionering van een managementondersteuner
  • Management-, community- en projectondersteuning

16.30 uur conclusies en terugkoppeling
17.00 uur einde workshop

Trainer

Deze workshop wordt gegeven door Léontine de Koning. Léontine is initiatiefnemer en Community facilitator van #ONTSECRETARESSEN™. Vanuit deze rol is ze een veelgevraagd spreker op het gebied van trends en verandering en adviseur binnen de secretariële sector. Verder is zij werkzaam als Social Media trainer, strateeg en adviseur. Met haar tomeloze energie krijgt zij mensen in beweging.

Je kunt Léontine volgen op Twitter of met haar connecten op LinkedIn.

Inschrijven

De training wordt op aanvraag gegeven door Léontine de Koning.

Meer informatie over deze training? Neem contact op voor de mogelijkheden.

Reacties op eerdere bijeenkomsten

“Léontine kan anderen duidelijk maken wat haar visie is, wat haar doel is en is daarbij eerlijk en oprecht. Zij heeft op 25 juni het Noorden warm gemaakt voor werken in de organisatie 3.0, zoals zij eerder al deed in Nieuwegein. Noorderlingen zijn wat afwachtender, nuchterder misschien ook, maar Léontine heeft op haar eigen ontwapendende wijze haar kijk op ontsecretaressen weten over te brengen. Op een manier die een Noorderling zeker heeft aangesproken. Namens SPiN kan ik zeggen dat we ontzettend blij zijn dat Léontine in Groningen heeft willen vertellen over ontsecretaressen. Wanneer we bezig gaan met een vervolg, schakelen we haar zeker weer in een vroeg stadium in.” July 13, 2011 Saskia Wekema, Algemeen bestuurslid SPiN

“Ik heb op zaterdag 16 april de 1ste workshop van Ontsecretaressen bijgewoond en wil Léontine bedanken voor de goede organisatie en het aanjagen van de discussie rondom de toekomst van het “assistant” vak. De bijeenkomst was mede door de goede gastsprekers prikkelend en bracht mij op nieuwe ideeën, zonder aanjagers & intiatiefnemers geen innovatie van het vakgebied. Léontine bedankt voor de inspiratie en de energie!” May 23, 2011 Ilona, Interim PA Top Secretaries Team, Adecco Top Secretetaries

“Léontine is een zeer kundige en enthousiaste professional, die heel gul is in het laten delen in haar kennis. Haar directheid en enorme dosis zelfspot stimuleren anderen hun huidige positie en hun doelen te bepalen. Hiermee levert zij een belangrijke bijdrage aan hun ontwikkeling en aan de organisatie waarin zij werken. Dit werk is Léontine op het lijf geschreven!!” September 19, 2011 Yvonne Blom, Eigenaar, Meedenken & Doen! managementondersteuning