We all need a Roadmap

Bewustwording alom. Eigenlijk kunnen we zo genieten van dit tijdperk waarin alles draait om teruggaan naar de basis. In voeding, in werk, in relaties en familiebanden, op alle vlakken wordt stil gestaan, diep geademend en nauwer gelet op de werkelijke inhoud.

We all need a Roadmap

Coaches, life programms, 21 day challenges reizen als paddenstoelen uit de grond en de een heeft nog beter inzicht in de weg naar verlichting dan de ander. Alhoewel alle programma’s toch een enorme gemene deler hebben en iets willen bereiken wat de bewoners in het verre Azië al decennia’s geleden bereikt hebben. Communities, de hippe naam voor ‘groepen die samenkomen met een gemeenschappelijk doel’, zijn hotter than ever. Linkedin biedt diverse ‘communities’ waar je je thuis kan voelen en waar we, zo menselijk als we zijn, elkaar fijn in hokjes kunnen onderverdelen.

Zekerheid is niet langer onze drijfveer

De laatste weken kom ik veelvuldig de term ‘Roadmap’ tegen. Deze benaming maakt een essentieel deel uit van mijn werkzaamheden momenteel, maar ik kom het ook nu privé tegen. We moeten allen een Roadmap hebben, een kompas voor het leven, voor het pad dat je bewandelt of wilt bewandelen. Daar zit de crux ook, het accepteren waar je staat en daarin blijven voortbewegen, of een keiharde exit kiezen en op een compleet andere afslag verder gaan. Daar waar je vroeger voor gek werd verklaard, is het nu stoer en gedurfd. Want zekerheid is niet langer onze drijfveer, wij accepteren onzekere tijden veel beter dan vroeger en het lijkt of wij weerbaarder zijn geworden voor onverwachte gebeurtenissen langs het grote levenspad. Acceptatie en het loslaten van angsten zijn 2 hele belangrijke groeiende eigenschappen, die het leven van nu zoveel relaxer kunnen maken.

Afstemmen wie je bent en wat je wilt betekenen

We moeten ook wel, want met de huidige tsunami aan keuzes die op ons af komen, wordt de stress bij velen te hoog en is er geen andere keuze meer dan het te laten varen. We yoga-en en mediteren onze weg tegenwoordig door het drukke leven heen en zien inmiddels de vele lessons to be learned uit de laatste crisis. Daarnaast zijn de ouderen van nu, veel jonger dan die van toen en is het pensioen bereiken allang geen walhalla meer. Het is nu belangrijker je werk veel meer af te stemmen bij wie je bent en wat je daadwerkelijk wilt betekenen voor deze wereld.

Iedereen aan de Roadmap?

Moet je nu ook een Roadmap maken? Nee. Het kan, het mag, het kan je de extra rust geven die je nog zoekt. Maar juist het woord ‘moeten’ is niet meer van nu. Het ‘kan’ wel, dat is het grote verschil met de generaties die ons voor zijn gegaan, de keuzes waren toen veel meer gebaseerd op ‘moeten’.

Dus doe wat je kan en wil en laat hierbij de angsten van acceptatie varen, want zonder jezelf in een community te scharen, draait het om je eigen orginele ik.

Joan van Winsen
Mijn naam is Joan van Winsen, trotse werkende moeder. Na een PR & Sales opleiding, heb ik in de vroege jaren van mijn carrière diverse evenementen mogen organiseren, o.a. bij Joop van den Ende en het Circustheater. Na de geboorte van mijn zoon ben ik bij verschillende bedrijven als (directie) secretaresse aan de slag gegaan en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Schrijven is altijd een grote passie geweest en lever ik nu graag mijn bijdrage aan ontsecretaressen.eu

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here