Twitter en Facebook? Appels en Peren?

Er is op het moment een discussie gaande. Een niet onbekende dame, met een behoorlijk set brains, vroeg zich hardop af waarom zij het idee heeft dat ze de meer serieuze zaken terug vindt op Twitter en niet op Facebook. Reacties volop, variërend van Facebook haters en lovers,  concluderend dat Twitter versus Facebook gelijk staat aan Parool versus Telegraaf.

Twitter versus Facebook- voor degene die geen gebruik maken van Twitter, maar wel van Facebook, is het misschien toch de suggestie waard om aan het tweeten te slaan.

Facebook als poëzie album

Een dame vergeleek haar Facebook account met een poëzie album en een vriendin maakte de briljante vergelijking met de lokale dorpspomp waar men bij elkaar komt voor de laatste roddels. Mark Zuckerberg als dorpshoofd zijnde dus. Het zal hem wellicht een zorg zijn, gezien zijn laatste genereuze geste, zit hij er nog steeds warmpjes bij. Allemaal dankzij die virtuele dorpspomp.

Twitter is serieuzer

Twitter doe ik sinds een half jaartje actief. Nadat mijn Facebook account gehacked werd, merkte ik toch digitaal vertier en tijdverdrijf, te zoeken om de afkickverschijnselen te verzachten. Bij Twitter dacht ik altijd aan de Kardashians en Biebers van deze wereld, die via een Tweet enorm spannende nieuwsfeitjes met de wereld deelden. Het is echter anders. Bij Twitter kies ik een totaal andere schare volgers uit, dan ik op Facebook deed. Bij Twitter zijn het mensen die je vaak niet persoonlijk live hebt ontmoet, maar die je aanspreken op basis van de reacties en meningen die volop geuit worden via Twitter. Het heeft een serieuzere inzet, gaat over real life zaken, zonder te zakken tot het niveau van het mededelen wat voor een lekkere hamburger je nu weer verorberd hebt. …alhoewel het echt niet altijd enorm hoogdravend is.

Van het vertrouwde dorp naar de grote stad

Bij Twitter leer ik echter nieuwe meningen en ideeën te vormen, juist omdat het mensen betreffen van buiten je vaste bekende kring. Het is als verhuizen van het vertrouwde dorp naar de grote stad, waar je een keur aan verscheidenheid en opinies opeens voorgeschoteld krijgt.

Toch door het ontbreken van Facebook had ik recentelijk het onverwachte overlijden van de moeder van een verre vriendin niet meegekregen…een vrouw die ik kende als een levenslustige lieve vrouw…en daar is dan die dorpspomp toch wel fijn voor….

Social media vervangt voor mij de zoete theekransjes en de rokende herenkamer. Hoe is dat voor jou?

Joan van Winsen
Mijn naam is Joan van Winsen, trotse werkende moeder. Na een PR & Sales opleiding, heb ik in de vroege jaren van mijn carrière diverse evenementen mogen organiseren, o.a. bij Joop van den Ende en het Circustheater. Na de geboorte van mijn zoon ben ik bij verschillende bedrijven als (directie) secretaresse aan de slag gegaan en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Schrijven is altijd een grote passie geweest en lever ik nu graag mijn bijdrage aan ontsecretaressen.eu

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here