Succesvol updates plaatsen op social media

Social media accounts onderhouden zijn een hele goede investering voor zowel personal als coroporate branding doeleinden. Het posten van al die leuke en unieke updates kost alleen wel tijd en dus geld. Weten wanneer een post de grootste kans heeft om door volgers en fans “gezien” en op “geklikt” te worden is daarom een hele belangrijke uitgangspositie bij het uitwerken van de contentkalender.

Succesvol social media updates posten begint met posten op de juiste tijden. SumAll (leverancier van Business Intelligence tooling) deed onderzoek naar de beste en de slechtste tijden om op social media te posten.

De juiste timing

De beste tijden om op social media te posten
klik om te vergroten

Opvallend is dat na de lunch veel mensen een kijkje nemen op Twitter en Facebook en dat na 4 uur deze platformen al weer in activiteit afnemen.

Social media dead zones

Elk social media platform heeft behalve “preferred tijden” ook een “dead zone”. Binnen die periode is het vrij onzinnig om updates te posten of heel veel effort te steken in het real time netwerken op social media.

De slechtste tijden om op social media te posten
klik om te vergroten

Op LinkedIn is posten tijdens kantooruren geen goede keuze.

Aardige kaders voor eigen analyse

Deze twee infographics zijn een aardige richtlijn om social media updates te publiceren. Analyseer regelmatig op welke tijden jouw community online is. Het kan heel goed dat jouw fans en volgers vooral ’s ochtends vroeg en ’s avonds laat actief zijn. Afwijken van deze richtlijnen is dan uiteraard een verstandige keuze.

Bron: Social Media Today

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here