RTB 16 april 2011 Nieuwegein

Deze bijeenkomst is geweest

Zaterdag 16 april 2011
12.00 tot 17.00 uur
Mercure Utrecht-Nieuwegein
Buizerdlaan 10, 3435 SB Nieuwegein

Het programma start na het welkomstwoord met een informele netwerklunch. Na de lunch zijn achtereenvolgens Edwin de Bree en Lieke Lamb aan het woord. De sprekerssessies worden afgesloten met ronde tafel discussies.

De organisatie is deze dag hekkensluiter en brengt verslag uit van een aantal bezoeken aan reeds secretaresse-vrije organisaties.
Aansluitend is er een borrel om nog na te praten en verder te netwerken.

edwin-de-breeOver Edwin
Edwin helpt mensen in bedrijven samen te werken als zelforganiserende netwerken waardoor ze creatiever en innovatiever zijn (organisatie 3.0). Hij begeleidt hen in het werken vanuit vertrouwen, ondernemerschap en persoonlijk leiderschap. Met zijn aanstekelijk enthousiasme krijgt hij mensen in beweging. Hij is kritisch, soms provocatief maar altijd respectvol. Het is zijn drive om nieuwe perspectieven te bieden zodat er ruimte ontstaat voor ontwikkeling. Centraal daarin staat persoonlijk ondernemerschap als levens- en werkhouding. Edwin omschrijft zichzelf oa als een ontmanager en ontmanagen gaat hand in hand met de bewustwording van de veranderingen binnen het secretaressevak. Edwin legt uit waarom het tijd is om te ontsecretaressen.

lieke lambOver Lieke
Als het tijd is om te ontsecretaressen dan is het ook hoog tijd dat je Lieke Lamb leert kennen. Lieke is al 14 jaar actief op het gebied van trends en schreef samen met haar man Richard Lamb (trendwatcher) 10 jaar geleden al over de opkomst van de virtual community’s, (wat wij nu gemakshalve Social Media noemen); de contacten die wij online leggen met mensen met gelijke interesses en die inmiddels vaak voortgezet worden IRL (in real life). De trends die zij ziet ontstaan binnen het gebruik van Social Media zullen zeker ook hun weerslag hebben op de wijze waarop mensen binnen en buiten organisaties met elkaar samenwerken. Vanuit haar eigen bedrijf Balance Babes breekt Lieke een lans voor vrouwen die zelf initiatief nemen om hun ambities waar te maken zonder de balans werk-privé kwijt te raken. Zij spreekt hen aan op hun toekomstdromen, zij inspireert en zet aan het denken. Lieke neemt ons op 16 april mee in haar visie op de toekomst en verdere emancipatie van het secretaressevak.

Bekijk hier de presentatie van Lieke Lamb van 16 april 2011.