Marge bemiddelaar freelance Assistant

Ben je werkzaam als freelancer/zzp’er dan is er een kans van 70% dat je een keer wordt bemiddeld en te maken krijgt met bemiddelingskosten en marges. Dit blijkt uit een recent onderzoek van ZZP Barometer onder 1.829 zzp’ers. Ook zijn zzp’ers steeds meer marge kwijt aan bemiddelaars. De gemiddelde marge per uur is het afgelopen jaar met 10% gestegen, naar 14,1%. 

Volgens het onderzoek dat mooi is weergegeven in onderstaande Infographic werkt 7 op de 10 zzp’ers (soms gedwongen) via een of meerdere bemiddelaars. De verdienmodellen in de bemiddeling zijn traditiegetrouw gebaseerd op marges per uur en het komt maar al te vaak voor dat die marge niet transparant is. Iets meer dan 65 % van de zzp’ers die via een bemiddelaar werkt prefereert een eenmalige fee per match. 

Cijfers, inzichten en acceptatie

  • 29,7 % werkt nooit via een bemiddelaar
  • de marges zijn in de zakelijke dienstverlening het hoogst 16,7 %
  • de marge op het tarief van vrouwen ligt gemiddeld 1,6 % boven dat van mannen
  • de acceptatie van een marge per uur is met 4,3% tov 2014 afgenomen
  • 7 op de 10 zzp’ers werkt via een bemiddelaar

Uit een eerder onderzoek van ZZP Barometer blijkt dat slechts 1 op de 5 zzp’ers echt afhankelijk is van bemiddelaars en dat slechts 2 op 5 zzp’ers de bemiddelaar überhaupt van toegevoegde waarde vinden. Dat is een daling van 18% ten opzichte van vorig jaar.

Werk vinden via je netwerk

Deze daling zal alleen nog maar verder doorzetten. De zzp’er wordt steeds beter in eigen acquisitie en door zich aan te sluiten bij de juiste netwerken worden bemiddelaars omzeild en bemiddelingskosten transparanter. Een proces dat niet te stuiten is.

Op 17 september wordt de nieuwe #ONTSECRETARESSEN site gelanceerd. Eén van de innovaties van de nieuwe site is het faciliteren van de banen en opdrachtenbank voor Brilliant Assistants en het transparant maken van marges. Benieuwd naar het hoe en wat? Schrijf je dan in voor het gratis launch event. Je bent van harte welkom op deze middag vol inspiratie!

Marge bemiddelaar freelance Assistant
klik om te vergroten

Brilliant Assistant Mastermind Community - launch banner