Het gebruik van de #

De #hashtag is de afgelopen jaren van minst gebruikte toets naar het meest gebruikte teken in de virtuele wereld uitgegroeid. De hashtag is zelfs zo populair dat die ook in onze IRL communicatie verweven raakt door met wijs- en middelvingers van beide handen de hashtag te vormen.

Justin Timberlake en Jimmy Fallon laten in dit #filmpje zien hoe dat er ongeveer uitziet.

Wat kan de # allemaal?

Erg grappig. Maar wat is nou eigenlijk het nut van die hashtag? Die is natuurlijk niet zomaar zo populair. De hashtag heeft wel degelijk een functie, namelijk een “tag”-functie ofwel markeerfunctie. Door woorden te voorzien van een # hang je er een labeltje aan waarop je kunt sorteren en zoeken. In onderstaand filmpje wordt dat mooi uitgelegd.

 

“Werkt het filmpje niet? Klik even door naar YouTube.”

 

Inmiddels zijn de zoekfuncties op social media alweer wat geavanceerder maar ze werken inmiddels allemaal met #hashtags. Nog niet zo lang geleden is Facebook er ook mee gaan werken. Alleen LinkedIn doet niet aan hashtags.

De informatie achter de hashtag

tweetreach oktober 2013
klik om het hele rapport te bekijken

Door op een gemarkeerd woord te klikken kun je veel informatie te voorschijn halen. Zo kun je zien wie er ook in dat #onderwerp geïnteresseerd zijn en wat ze er over zeggen. De hashtag is eigenlijk ook een verbinder. Het is dan ook niet voor niets dat de hashstag is opgenomen in het logo van deze site.

Er kan veel informatie uit de tag #ONTSECRETARESSEN worden gehaald. Om dit te illustreren heb ik een rapportje opgevraagd via tweetreach. Daarmee kan je het bereik en de activiteit op Twitter in kaart brengen. Sta jij er ook tussen? Bekijk het in het rapport van de afgelopen week.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here