Ga toch Twitteren!

Twitter is niet meer weg te denken. Veel mensen hebben en gebruiken een account, anderen hebben een account en doen er niet zoveel mee. Wanneer die laatste groep dan weer eens online is, vinden ze actieve tweeps vaak irritant en overheersend. Zo ben ik al eens ontvolgd doordat een twitterverslag werd aangezien voor spam. Als ik, in een poging ze aan boord te houden, aangeef dat ze een filtertje aan kunnen zetten zodat ze die tweets kunnen filteren kijken ze je aan met ogen als schoteltjes.
Nog altijd wordt Twitter lang niet door iedereen begrepen en onbekend maakt onbemind. Ik ga vaker schrijven over leuke tooltjes en weetjes die ik tegenkom.

Het hoe, waarom wel, waarom niet, met wie wel, met wie niet en zo verder is allemaal online beschikbaar in de grote wirwar van blogs maar waar moet je nou toch beginnen? Gewoon, bij het begin en door te vragen #durftevragen.
Twitter is net als het beklimmen van een hele steile berg. Heb je het moeilijkste deel gehad dan kun je daarna eigenlijk niet meer terug. Een nieuwe wereld gaat voor je open.

Fases

Bron AndFarAway

Wat kun je onderweg zoal verwachten?

Fase 1: Tssssss, Twitter? Nee hoor dat geneuzel over koffiedrinken en ander onzin, geen enkele diepgang en ik zit al op Hyves!

Fase 2: Dit is de moeilijkste fase en de fase waarin de meeste mensen blijven hangen. Hier ontdek je wat voor jou belangrijk is, veel volgers, interessante linkjes of bijvoorbeeld het volgen van BN-ers en celebs. Je bent voornamelijk aan het rondkijken en nog niet zozeer bezig met het het versturen van je eigen tweets.

Fase 3: Je bent meer open, maakt al een beetje contact en begrijpt die rare tekens. RT, *plop*, @mentions, #in en die vage url-etjes.

Fase 4: Je praat met onbekenden, geeft je mening over televisieprogramma’s, doet aan #FF, ontmoet mensen IRL en ook zakelijk legt Twitter je geen windeieren.

Deze infographic bestond al toen ik begon met twitteren (ik ben in september 2010 begonnen met klimmen) en herken mezelf hier zeker in. Jij ook?

Klik op het infographic om te vergroten

Tooltje

Twitter rocks en heeft mij al veel gebracht. Ik ben dagelijks bezig met Social Media en gebruik het zakelijk en privé door elkaar. Gister kwam het tooltje TweetsMap op Twitter voorbij en dat heb ik even uitgeprobeerd. TweetsMap zegt wat over waar je volgers vandaan komen en vaak is de regio waarin je zelf actief bent redelijk bepalend.

Zo ziet de TweetsMap van @ontsecretares eruit;

82% van de volgers komt uit Nederland en als je verder inzoomt zie je dat 13% uit Zuid-Holland, 7% uit Amsterdam en een heel klein percentage uit Groningen komt. Het account van @ontsecretares is met 759 followers en 729 following een heel “Dutch” account. Ik had niet anders verwacht.

Het hele profiel van @ontsecretares op TweetsMap kun je hier bekijken. Je kunt er ook eentje maken van je eigen Twitteraccount.

 

 

 

 

 

 

1 REACTIE

  1. Hmmm… fase 1 heb ik eigenlijk niet gehad. Of die was meer: Wat heb ik er eigenlijk aan, is het voor mij wel nuttig en hoeveel tijd kost het me.
    In fase 2 heb ik inderdaad wat uitgeprobeerd en toen het zinvol bleek vrij snel doorgestroomd naar fase 3/4.

    Voor mij als zelfstandige is het een goed hulpmiddel om bijv. te laten weten waar ik mee bezig ben, contacten te leggen of mensen uit te nodigen mijn website te bezoeken.

    Vooral de combi met LinkedIn werkt goed voor mij en heeft wat goede contacten opgeleverd. Op LinkedIn ben ik wat selectiever met contacten dan op Twitter.
    Daarnaast is twitter direct, nu. Een half uur later ziet niemand je tweet meer. Op LinkedIn blijft wat langer zichtbaar wat je doet. En je kunt bijdragen aan discussies, dat is op twitter wat minder goed te volgen.

    Ik zit ook met een bedrijfspagina op Facebook maar echt veel meerwaarde daarvan zie ik nog niet. FB vind ik ook niet zo handig werken.

    Ik krijg regelmatig reacties terug op mijn zichtbaarheid. Ik ben wel redelijk selectief in waar ik op reageer en wat ik RT. Ik vind het belangrijk iets van mezelf te laten zien, maar het is wel een zakelijk hulpmiddel. Ik wil authentiek zijn maar wat ik privé doe vind ik niet relevant te vermelden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here