Fijn! Mijn mail is gelezen

Als Assistant verkeer je vaak in een positie waarbij je verantwoordelijk bent voor de coördinatie van diverse projecten, met diverse stakeholders samenwerkt en een deel van de communicatie rondom projecten verzorgt. De moderne professional is een echte netwerker en email is daarbij nog altijd een van de belangrijkste communicatiemiddelen. In dit artikel een voorbeeld van een gratis tooltje waarmee je eenvoudig meer grip kunt krijgen op je inbox. 

Email lezen, maken en versturen zitten in de dagelijkse werkzaamheden verweven. Door schriftelijk/digitaal te communiceren worden afspraken en vervolgacties meteen gedocumenteerd. In sommige situaties is dat een echte must. Zeker als je acties per mail uitzet om daarop de vervolgactie voor jouzelf of een team terug te krijgen. Nadat er op “verzenden” is gedrukt is het dan nog een kwestie van wachten op die reactie. En dat wachten kan soms erg lang duren. Zeker als door het uitblijven van een reactie het werk stagneert.

Grip op je mailbox

Vanwege het samenbrengen van diverse informatiestromen is het prettig om grip op je mailbox en de daaruit voortvloeiende acties te krijgen. Hoe handig zou het zijn als je geautomatiseerd antwoord kreeg op op de volgende vragen: “Is mijn email al gelezen? Is de bijlage geopend? Is mijn mail überhaupt aangekomen? Waar ging de vorige mailwisseling over? Wat is de functie van persoon in kwestie?”. Allemaal vragen die menig professional zichzelf met enige regelmaat zal stellen. Zeker weten dat een mail is aangekomen en of deze al is geopend maakt dat je veel gerichter te werk kunt gaan met de follow-up. Veel sales mensen maken al gebruik van deze technologie maar ook voor jou als Assistant kan het je mail follow up een stuk efficiënter maken.

Fijn! Mijn mail aan jou is gelezen
klik om te vergroten

Inzage met Sidekick

Sidekick is een gratis tool die je laat weten of een mail is geopend. En niet alleen dat is met deze tool mogelijk, ook zaken als titel, bedrijf, social media profielen en laatste tweets zijn met Sidekick zichtbaar. Heel handig. Zo ben je altijd up tot date.

Sidekick integreert met Gmail, Outlook, Outlook.com, Apple Mail, Salesforce (een veelgebruikt CRM systeem) en Hubspot (een Marketing Automation tool).

Wanneer je Sidekick koppelt aan je mailaccounts zie je ook oudere mailwisselingen en de laatste tweets. Sidekick is toegankelijk via de Sidekick app of gewoon op de desktop. In Google Chrome kun je de extensie downloaden waarmee je heel eenvoudig je activity stream kunt inzien.

Sidekick

Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaring met Sidekick!

 

4 REACTIES

  1. Heb sidekick uitgetest en vond het prettig werken. Kreeg echter problemen met het versturen van e-mail naar mijn webbouwer. Op zijn advies heb ik het weer uitgeschakeld. Heb jij geen problemen ondervonden?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here