Changemanager, Procesmanager en nog meer functietitels

Als secretaresse heb je een brede ervaring en doe je veel vaardigheden op. LinkedIn is een veelgebruikt platform om deze vaardigheden te etaleren en je eigen merk IK te positioneren en jezelf opnieuw uit te vinden (re-invent* yourself). Hoe wordt er vanuit de corporate markt naar deze vaardigheden (skills) gekeken? En zijn deze vaardigheden bewezen of heb je er slechts kennis mee gemaakt?

De functioneringsgesprekken, POP-gesprekken, voortgangsgesprekken etc. worden weer volop afgenomen; een mooi moment om de door ondersteuners veelgebruikte vaardigheden eens onder de loep te nemen.

Hoewel de meeste functieomschrijvingen en titels niet beschermd zijn, heeft een aantal functies in de markt wél een bepaalde betekenis. Zeker in de corporate wereld. Als referentiekader heb ik de voor wat betreft de projectmanagement rollen en functies de competentieprofielen van IPMA aangehouden, de enige in Nederland omschreven profielen.

Functie of rol?

Een rol is een verzameling taken en verantwoordelijkheden die gedurende een bepaalde periode bij één persoon worden ondergebracht.

Een functie kent een min of meer vastgesteld takenpakket dat vaak routinematig kan worden uitgevoerd. Dit takenpakket draagt bij aan het behalen van de doelstelling van de organisatie.

Een procesmanager is een goed voorbeeld van een rol, terwijl een PMO-medewerker een goed voorbeeld is van een functie.

Volgens IPMA

PM-assistent / junior projectmanager (D1):

Deze persoon kan eenvoudige projecten onder beperkt toezicht leiden en kan de projectmanager van een complexer project in zijn geheel ondersteunen.

PMO-Medewerker (D2):

Kan het P3O managementteam in zijn geheel zelfstandig ondersteunen, kan acteren als hoofd van een projectbureau voor complexe projecten, kan acteren als hoofd van een programmabureau als het programma beperkt complex is.

Procesmanager (kan ook Verandermanager zijn) (C2):

Kan veranderingen zelfstandig leiden, kan de programmamanager in alle onderdelen ondersteunen.

Changemanagement of Verandermanagement

Changemanagement is binnen de corporate wereld een consultancyrol op strategisch niveau. Je levert een blijvende bijdrage aan de corporate strategy en helpt de strategische doelen te bepalen en te implementeren. Je gesprekspartners bestaan uit het topmanagement van de grote bedrijven.

In 2013 bestond de top vijf van de Consulting 50 uit:

  1. McKinsey & Company
  2. Bain & Company
  3. The Boston Consulting Group, Inc.
  4. Booz & Company
  5. PricewaterhouseCoopers LLP (Consulting Practice)

Bron: http://www.vault.com/company-rankings/consulting/.

De rol van changemanager kent diverse niveaus, afhankelijk van het bedrijf, allen hebben gemeen dat het basisniveau Associate is.

Community / Social Media manager

Een community of social media manager is relatief nieuw en gaat over het beheren van de online contacten van een bedrijf of groep. Het is méér dan alleen dagelijks een tweet de lucht in sturen, of de bedrijfspagina op Facebook bijhouden. De community manager is vooral intern gericht, terwijl de social media manager vooral  extern is gericht. Afhankelijk van de grootte van het bedrijf of de community kan het zijn dat  deze twee rollen samengevoegd zijn waardoor de werkzaamheden elkaar overlappen.

De community manager of social media manager kan bestaan als rol en als functie. Als rol kan het ondergebracht worden bij HRM (community management), Marketing & Communicatie of Customer Support (social media management). Als functie wordt iemand speciaal aangesteld om de taken en verantwoordelijkheden te vervullen.

Conclusie

Verdiep je goed in de inhoud van de functie of rol voor je deze vaardigheden op je LinkedIn profiel en in je curriculum vitae vermeldt. Jouw eigen denkbeeld hierover kan verschillen met hoe de corporates deze rol of functie definiëren; zij verwachten dat je de door jou vermelde vaardigheden eerder al eens succesvol hebt toegepast.

Bronnen:

*”Re-invent” komt van de marketingcampagne van Nokia om haar Lumia-lijn op de markt te zetten.

Avatar
Bijna 20 jaar ervaring als ondersteuner op afdelingen, voor het management en directies en als key account representative in de logistieke sector (opslag en distributie), maar is nog steeds niet uitgeleerd. Is sinds kort werkzaam als medewerker servicecoördinatie op een ICT-afdeling. Gelooft in vooruitgang en kennisoverdracht. Heeft een eigen mening en haar lijfspreuk is dan ook: "als je nergens voor staat, val je voor alles". Je kunt Janneke volgen op Twitter of connecten op LinkedIn.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here